top of page
LAGE RUGPIJN MASSAGE

WAT IS LAGE RUGPIJN

Lage rugpijn heet ook wel spit. Sommige mensen hebben vee last van pijn onder in hun rug. Deze pijn kan ook uitstralen naar de bil en/of been.  Vooral lang staan of zitten, maar ook bewegen, kan flink pijn doen.

Lage rugpijn komt veel voor. Vier van de vijf mensen hebben wel eens last van hun rug. Sommigen krijgen het maar één keer, bij anderen komt het geregeld terug, maar dat betekent niet dat het dan ernstig is.

Waar rugpijn vandaan komt, is bij de meeste mensen lastig aan te geven. Zelfs bij erge pijn in de rug is er meestal geen sprake van een ziekte of blijvende schade. Zeker is dat rugpijn bij de meeste mensen te maken heeft met de spieren, banden en gewrichten in de rug. Deze werken dan even niet zoals zou moeten. Ze zijn ‘uit vorm’ of ‘uit balans’. Rugpijn heeft een goede prognose, dat wil zeggen: de kans is groot dat de klachten verdwijnen.

Met de lage rugpijn kunnen we een steentje bij dragen aan het laten verdwijnen van de lage rugklachten.

BEHANDELING

Geef voorafgaand aan de behandeling goed aan sinds wanneer je er last van hebt en wat voor invloed het heeft op je dagelijks leven. Samen gaan we dan kijken naar het juiste plan om de klachten te verminderen.

SUU02681.jpg
SUU02781.jpg
bottom of page